Smart Säkerhet

År 2002 slutade Jimmy Andersson sin anställning hos Securitas och startade bolaget Perfect Security. Perfect Security hade fokus på traditionella bevakningstjänster som rondering och larmutryckningar, och blev snabbt stora på fastighetsjour.

Perfect Security 2002

 

 

 

 

 

 

 

År 2003 följde även kollegan David Sernald i Jimmys spår och slutade även han sin anställning hos Securitas. David startade då upp bolaget Solid Security Norrköping tillsammans med en annan kollega från Securitas. Solid Security specialiserade sig på ordningsvakter och kom snart att bli starkt förknippat med detta och främst i regionen Norrköping.

År 2005 beslöt sig de båda kollegorna inom Solid Security att gå skilda vägar. David ville satsa och utveckla medan den andre partnern hade en anställning på Securitas som inte fick konkurreras av Solid Securitys intressen.

Solid Security påbörjade då inriktning mot handel eftersom David hade bra kontaktnät inom handeln. Avtal signerades snabbt med flertalet Ica butiker inom östergötland. Denna konkurrens bemöttes av ett annat mycket stort bolag med att det inte gjorde något eftersom det bara var ”kvarters ica butiker”. Den inställning kom att bli en del av den tändande gnistan som fick Solid Security att vilja satsa rejält på denna bransch för att kunna erbjuda sig själv som en leverantör som bryr sig om kunden , oavsett dess storlek och omsättning.

Solid Security 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ett steg i detta så beslutade sig Solid Security och Perfect Security att ingå ett samarbete för att komplettera varandra. Solid Security hade ordningsvakterna, butikskontrollanterna, men saknade Perfect Securitys ben såsom bevakning, larm,väktare etc.

Sammanslagningen blev ett faktum. Detta medförde att Perfect Security snabbt kom att bli en växande aktör. Snart var Perfect Security den största leverantören av ordningshållning inom östergötland, med flertalet kunder från krogar till evenemang. år 2005 etablerade sig Perfect Security i Linköping med stil. Man kom att teckna avtal med bla Cloetta Center, Konsert&kongress, etc, samt en av de största krogarna inom Linköping.

År 2006 etablerade sig Perfect Security i Örebro. Den första kunden kom att bli Örebro travet.

2007 beslutade sig dock David att lämna sin roll som affärsutvecklare hos Perfect Security. Detta skedde i samråd med ledningen då David och Jimmys visioner var olika. David ville expandera kraftigt inom bevakning medan Jimmy hade mycket fokus på andra ting som kanske inte kan ses som naturliga väktaresysslor som t ex snöröjning etc. I detta skedde hade David blivit uppringd från det lokala bevakningsbolaget Duosec i Norrköping. De erbjöd David en tjänst med mycket god lön och förmåner.

 

Därför blev valet naturligt för David att ta detta steget till anställning

Men säg den lycka som varar.

NT 2008-05-31 NT 2008-05-13

 

 

David fortsate då som anställd hos Duosec Teknik med avsikt att bli delägare i detta. Duosec Teknik tillhandahöll tekniska lösningar som t ex larm, kameraövervakning, passagesystem etc. Dock så uppdagades det att även detta bolag var på fallrepet.

I detta skede hade David påbörjat ett samarbete med ett annat lokalt bevakningsföretag inom östergötland (som senare kom att köpa Duosec Säkerhet) och där en säljare vid namn Peder Dossel.

David hade också beslutat att köpa inkråmet i Duosec Teknik och driva det i egen regi. Med sig i detta erbjöd han Peder Dossel att köpa in sig i denna verksamhet. Så blev det, och Smart SäkerhetsTeknik var bildat.

Smart Säkerhet gammal logotyp

Bolaget fick en riktig tuff start, med en ekonomisk uppförsbacke på -800 000 kr ungefär. Flertalet kunder som förväxlat Duosec Teknik med Smart Säkerhetsteknik . Smart Säkerhet fick jonglera med känslor och förnuft för hur man skulle bemöta de kunder som hade blivit besvikna på Duosec Teknik. Egentligen hade inte Smart Säkerhetsteknik något som helst krav rent juridiskt att hjälpa dessa kunder, eftersom Smart Säkerhet och Duosec Teknik var två helt skilda bolag. Problemet var att David hade varit anställd som säljare hos Duosec och därför hade känslomässigt svårt att hans f.d kunder skulle bli lidande. Därför försökte Smart kompensera i den takt Smart kunder.

I denna röra var det också en uppgift för ledningen i Smart att särskilja vilka som var partners och inte.

Tanken var att Smart Säkerhetsteknik skulle samarbeta med ett lokalt bevakningsbolag som skulle ta hand om larmutryckningar och på det sättet komplettera varandra. Tyvärr så kunde inte bevakningsbolaget hålla sig inom de överenskomna verksamhetsdelarna, utan tillhandahöll även de försäljning av tekniska lösningar. Då blev bekymret att de blev faktiskt en konkurrent.

I detta skede hade David börjat föra diskussioner med Jimmy Andersson angående ett sammangående av bolagen. Perfect Security hade tappat en del kunder och enligt Jimmy fanns inte drivet kvar att elda på. aktiebolaget hade inte fina papper vid UC (c-)Därför valde Jimmy att istället sälja verksamheten till Smart Säkerhetsteknik. David och Peder begav sig då till banken för att ansöka om ett lån att köpa bevakningsbolaget. Under denna tid var det som känt finans kris. Bankchefen svarade Smart Säkerhet med ett skratt” Skall ni som små företagare ansöka om lån , i finanskrisen, till att köpa ett bevakningsbolag som på papper t om har revisors varningar för usel ekonomi (läs aktiebolaget, inte verksamheten)” Tillsaken hör att denna bankchef hade haft stora bekymmer med bevakningsbolag som kommit och gått och förlorat stora pengar på borgen etc. Till Smarts glädje svarade bankchefen ”Bara för att det är ni, och att jag vet vad ni har gjort förrut (det har sett svart ut i början ,-800 000 kr), så skall jag bevilja er ett lån”. Köpet utfördes(läs artikel 2009-08-31 )Smart Säkerhetsteknik döpte om Perfect Security till Smart Bevakning och klippte banden med de tidigare ”samarbetspartnerna” .Första året genererade vi ett mindre minus resultat i alla omställningar ,etc, men förväntas år 2011 att leverera ett + resultat på närmare 400 000 kr, dvs en vändning även i detta bolag på 700 000 kr  på två år.

 

Smart ny logotyp

Smart Säkerhet designade om logotypen för att hitta en som passade båda bolagen. Likt den kommentar som David hade fått vid sitt avslutande av sin första anställning möttes han även denna gång med ett hånskratt och  ” Lycka till” av den f.d ”samarbetspartnern”.

 

2 år senare finns knapp den aktören kvar på den lokala marknaden där Smart verkar. Läs mer på bloggen leka-stor.

Tanken bakom de 3 fyrkanterna är just det vi står för ” att succsessivt tänka utanför boxen ” Dvs tillföra nya solida (fyrkanterna symboliserar solid) tankar till branschen.

Därefter har vi ökat stadigt både som leverantör av teknik och personell bevakning.  Läs mer i Skydd&Säkerhet.

Våra ledord är K.I.M (Kvalité -Innovation- Miljö)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kundcitat
Kundcitat Det bästa med Smart Säkerhet är: "dom verkligen kan deras bransch vilket jag som kund kan känna mig trygg i" //Yakobs Ram&Reklam
Följ oss på Facebook
Stolt sponsor av