Smart Säkerhet

-Jag funderar på att skaffa kameraövervakning hemma, är det något jag bör tänka på?

Ja. Du får givetvis övervaka din egen fastighet så länge det är bara du och din familj som bor där. Du BÖR även skylta med att det förekommer kameraövervakning med inspelning. Du får ha hur mycket som helst kameror, bara du håller övervakningen till din tomtgräns.

-Vad skall man välja, analoga kameror eller ip kameror?

I dagsläget om du skall investera i ett helt nytt system så är det IP kameror som gäller. Det ger en avsevärd skillnad i kvalité och har idag blivit mycket billigare än för bara 3-4 år sedan.

-Jag har jämfört priser och märkt att man kan köpa kameror mellan 500 till 2000kr och uppåt på lågprisvaruhus. Varför skall man köpa kameror från er för det dubbla?

Det går alltid att få något billigare. Det billigaste är att inte investera alls i kameraövervakning. Det är givetvis något som skiljer mer än bara priset. För den oinvigda i branschen kan det verka som om att man jämför samma saker. En Ip kamera mot en Ip kamera. En Megapixel kamera mot en Megapixel kamera. Men det är inte där avgörandet ligger. Vad är det för chip? är det HD? vilka utgångar / ingångar finns det? . Vi saluför allt från ”billiga kameror”, som ändå är dyrare än de kameror du hittar ute på lågprisvaruhusen till kameror från runt 15 000 kr ex moms och uppåt. Skillnaden märker du när du ser kvalitén direkt , och hållbarheten. Vi hjälper dig att hitta en produkt som passar din plånbok, men vi tänker aldrig rekommendera billigt dyrt skräp. Ställ dig själv frågan.. Varför kostar inte alla bilar lika mycket?

– Jag har en butik och funderar på att investera i kameraövervakning, måste jag anmäla det till länsstyrelsen? 

Du får ha kameror med inspelning i kassa och entré . Där räcker det med att du gör en anmälan till länsstyrelsen. Om du önskar att ha fler kameror i butiken så skall du alltid göra en ANSÖKAN till länsstyrelsen INNAN du införskaffar.

– Måste man söka efter ett speciellt tillstånd för att ha dolda kameror?

Om du väljer att ha rosa, gröna, gula, stora, små kameror har ingen betydelse. Svaret på din fråga är alltså, nej. Kamera som kamera. Det är SYFTET till att du vill ha kameraövervakning som är det intressanta.

– Om man nu måste söka tillstånd för att få ha kameraövervakning, varför tillhandahåller ni då tjänsten Bevakning-Online där ni använder er av just kameror.

Det är inte kameran i sig själv som är frågan. Du får t ex placera hur många dummy kameror som helst både ute och inne. Skillnaden mellan ordinarie inspelning och den vid s.k bevakning online, är att då används kamerorna endast för larmverifiering, dvs vi kan endast kontrollera larmorsaken och därefter bedöma om vi skall göra en insats eller inte, det sker alltså ingen lagring av bilderna och de används ENDAST vid utlösande av larm.

-Om ni kameror är så preventiva så räcker det väl med att installera dummies?’

Dummies i all ära. Givetvis kanske några går på dem, men inte alls. Yrkes tjuvar ser direkt om det är en fejk kamera eller inte. T ex så köp inte en dummy kamera som har en blinkande diod, vi har faktiskt aldrig påträffat en riktig kamera med någon blinkande diod. Vi ser hellre att ni kompletterar med dummies kameror till ett befintligt kamerasystem. Detta ger en direkt effekt. En av lösningarna t ex att vi kan erbjuda dig kameror som ser intakta ut men som är trasiga, till ett mycket bra pris, vilket gör att du får dummy kameror som verkligen är autentiska.

Kundcitat
Kundcitat Det bästa med Smart Säkerhet är: "Den totala säkerhetslösningen som vi fick" //Polfärskt Norrköping
Följ oss på Facebook
Stolt sponsor av