Smart Säkerhet

Larm

När du väljer säkerhetslösning, då gäller det att välja rätt. Det handlar trots allt om att skydda din verksamhet eller bostad. Därför bör du alltid kontakta någon av våra rådgivare innan du bestämmer dig. Ibland är inte billigast billigast.

Smart Säkerhet kan garantera dig en professionell projektering och installation genom våra behöriga ingenjörer i inbrottslarm

larm

Att välja larm

Ett larm kan ha många olika funktioner, design eller behov.

Wisdom.jpg

Trådlöst Larm

Idag pratas det mycket om just trådlösa larm, som både förmedlas av installatörer och direkt i handeln. Fördelarna med trådlösa larm är många, men den största besparingen har installatören.

Ett trådlöst larm är enklare att installera eftersom den bla inte kräver någon kabel mellan sektionerna(detektorer), vilket gör att man t ex i boende miljö väljer denna lösning eftersom man slipper kablar i boendet.

Väljer man trådlöst larm så kan man t ex välja ett ”talande larm”.Det betyder att larmet ringer upp förvalda nummer för att lämna talmeddelande t ex ”Ytterdörr öppen”. Detta medför att du får en klar och tydlig bild av vad som sker vid larm. Du kan då även t ex tala direkt till larmet, alltså den fungerar som en högtalar telefon. Detta medför också att du kan lyssna vad som händer för att avgöra om det är personer i byggnaden eller kanske t om tala med någon direkt om det är falsk larm.

Larm med fotografisk funktion

När larmet utlöses så vet man ofta bara att just larmet har utlösts. Varför det har gjort det vet man tyvärr inte ofta förens man är där, tills nu!

Smart Säkerhet presenterar nämligen en ny produkt, ett larm med fotofunktion.

PIR & PIR CAMERA – rörelsedetektorer med inbyggd digitalkamera.

PIR kameran fotograferar det som har utlöst larmet. Bilden överförs sedan till GSM sändaren som skickar det vidare till t ex larmcentral, din telefon,eller väktare  som kan vidtaga åtgärder.

Kameran kan utrustas med en unik bildförstärkning, vilken gör det möjligt att tolka bilder som tas under mycket dåliga ljusförhållanden.
Bilderna både skickas via mms samt att de kan skickas till e-mail. Om ett larm utlöses hos dig så skickas bilden t ex direkt till väktare. Dagen efter kan du se på din e-mail vad som hade hänt.

Du kan även genom det smarta systemet skicka ett sms till din anläggning för att be om att få ett foto skickat tillbaka till dig

Låt även en snygg designad manöverpanel möta dig vid dörren till ditt företag eller hem.

emwirolarm.jpg

larm.jpg

Trådburet Larm

Företag bör dock fortsätta med trådburna larmsystem eftersom detta ger en mycket stabilare drift kontra trådlösa larm. T ex kräver trådlösa larm batteri till varje enskild enhet vilket kräver en noga kontrollerad service.

För att få en naturlig beskrivning av hur bra en trådlöst larm fungerar kontra trådburet så kan man jämnför mellan en trådlös telefon och en fast telefon. Du känner säkert igen symptomen, t ex utanför räckvidd, dåliga batterier , eller sprak. Därför skall man i största möjligaste mån använda trådburet i större lokaler.

Ett trådburet larm kräver att du kopplar ditt larm mot en larmcentral exempelvis SOS Alarm, Rapid , Lövestadslarm Central etc. Larmcentralen tolkar de signaler som larmet skickar som översätts till de operatörerna som arbetar på centralen. Operatören vidtar sedan åtgärder enligt din önskemål, t ex ringer väktarbolag eller dig direkt , beroende på tid och datum , helt enkelt efter dina behov.

Det är viktigt att man väljer ett system som verkligen fungerar, eftersom bristfälliga produkter eller installationer medför falsk larm vilket kan kosta mycket pengar eller skapa oro utan befog

Hela 95% av alla utryckningar som väktare och räddningstjänst utför är omotiverade, det vill säga, falska larm. Detta beror på ett flertal faktorer, bland andra, felaktigt handhavande, felaktig projektering eller installation, eller undermåliga produkter. De sammanlagda kostnaderna för omotiverade utryckningar är enorm. En väktarutryckning kostar ca 1-2000 kronor och en onödig utryckning från brandkåren kostar ca 6-8000.

Därför är det viktigt att du väljer produkter som är SBSC intygade för att säkerhetställa kvalité

Kundcitat
Kundcitat Det bästa med Smart Säkerhet är: "En snabb och bra personlig kontakt" //Horns Industriservice Kisa
Följ oss på Facebook
Stolt sponsor av